#INSPIRATIONFORBUSINESS #STRETCHBIT

Вдъхновение от Stretchbit

Stretchbit е биотехнологична компания, фокусирана върху здравословните проблеми с опорно-двигателната система на работното място и у дома. Екипът на фирмата създава мобилно приложение с една конкретна цел – да помогне на хората да се справят със заседналия начин на живот и негативните последици от него.

Споделят с нас, че винаги са се стремели да осигуряват иновативен и удобен начин за изграждане на здравословни навици. Вярват, че предприемачеството и развитието на една компания вървят ръка за ръка с предоставянето на стойностен продукт/услуга, който допринася към поддържането на здравословна работна среда и ежедневие на хора.

Фирмената мисия на Stretchbit е да направят света малко по-добър, като покажат на хората как да се грижат за здравето си чрез движението.

Липсата на физическа активност, дългото задържане в една позиция и щ еднообразните движения често водят до хронична болка в различни части на тялото. Причиняват редица други неразположения и заболявания. От Stretchbit споделят, че самите те са положили големи усилия в преодоляването на здравословни проблеми от подобно естество. Именно заради това са мотивирани да предложат решение, чрез приложението, което създават. Желанието им е да помогнат на повече хора да превърнат движението в неизменна част от своето ежедневие и по този начин да запазят здравето си.

Холистичен продукт за дигитална терапия

Съвременният и иновативен поглед, който имат, позволява да създадат един холистичен продукт за дигитална терапия. От една страна приложението помага за формиране на здравословни навици чрез персонални напомняния, а от друга – осигурява достъпна информация и изпитани програми с упражнения за физическо възстановяване. Вярват, че по този начин извличат най-доброто от установените кинезитерапевтични практики и модерните технологии, за да предоставят продукт, който е лесен за използване.

В приложението на Stretchbit всеки може да зададе проблемните зони в тялото – врат, ръце, китки, крака и т.н. Потребителят определя честотата на изпълнението на упражненията през деня, като раздвижванията са с кратка продължителност в рамките на минута-две. Системата избира упражненията, подходящи за съответната област. В резултат, мускулният тонус и баланс в тялото се връщат в рамките на няколко минути.

Екипът е избрал прецизно активностите, така че да са удобни за изпълнение в работна среда, с официално облекло и сред останалите колеги в офиса. Това е ефикасен начин да промениш навиците си, независимо от обстановката и мястото.

Целевият пазар на компанията е съставен от физически лица и корпоративни клиенти със здравословни проблеми вследствие на заседяването. В работата си периодично провеждат проучвания за потребителските нужди. За тази цел разработват уъркшопи и тренировки в компаниите, където демонстрират ползите от приложението. По този начин получават директна обратна връзка от потребителите и подобряват, предлагания продукт. Това позволява създаването на ползотворна работна среда, която работодателите лесно да възприемат.

Екипът на Stretchbit

Екипът на Stretchbit се състои от 6 човека, от които кинезитерапевт, дизайнери, софтуерни разработчици и маркетинг специалисти. Всички те са млади хора на средна възраст 27 години, разположени в офисите им в София, Варна и Велико Търново.

Ежедневната им работа от дистанция и големият опит в хоум-офис среда им помагат в това да продължат работата си нормално след обявяване на извънредното положение. Споделят с нас, че работните им процеси са се запазили с нужното темпо и производителността на труда остава в добри граници.

Трудността, която установяват е в баланса между домашни и служебни задължения. Липсва им социалният елемент в общуването с колегите, но като позитив – спестеното време за път до офиса, оползотворено за разходка и спорт. Провеждат ежедневни онлайн срещи на целия екип, за да стиковат работата си и да разрешават възникнали проблеми.

Предизвикателства пред Stretchbit

Едно от предизвикателствата, с които се е наложило да се справят е да модифицират уъркшопите в компаниите с онлайн версия. Преобразяват ги в уебинари, където включват часове по йога и стречинг, а също провеждат и онлайн консултации. За да изпълнят тази цел бързо, се сдобиват с микрофони и камери. А също така, ускоряват разработката на приложението, за да улеснят комуникацията с клиента.

Вследствие наложената изолация и масовото преместване на работата от вкъщи, хората започват да получават по-чести оплаквания от болки в тялото. Поради по-неподходящите и неудобни условия на труд в дома, потребителите на приложението се увеличат значително. В тази променена обстановка, екипът се мобилизира, за да бъде максимално полезен на хората. Така те успяват да довършат предвидените подобрения на приложението за два месеца, вместо за планираните четири. Можем сами да си направим извода колко е силна мотивацията на Stretchbit да помагат на другите! Загрижеността към потребителите им е наистина голяма.

Посланието на Stretchbit

Тяхното послание към хората е да обръщат повече внимание на здравето си, защото доста често то се неглижира, особено докато сме млади. А ефектите от навиците, които всеки формира, остават дългосрочно и е добре да са положителни, защото се отразяват на цялостното ни развитие, и качество на живот. Поради тази причина е важна ежедневната грижа за тялото.

Споделят с нас, че цялостно намират позитиви в новите пазарни условия и те са в това, че компаниите ще започнат да залагат на качеството, а не на количество. Това установяват и в тяхната работа. Замислили са се кое си струва да поддържат, като дейност и кое не си заслужава да продължават да правят. Това говори за дълбоко вникване в организационните процеси и възможността за качествената им оптимизация.

По повод трудовите взаимоотношения, техните наблюдения са, че започват да се променят основно и да са базирани цялостно на резултатите. Вярват, че моделът на мислене в бизнеса се променя много и все повече компании започват да залагат на ефективност, отколкото на голям мащаб и големи бюджети за реклама.

Нашето вдъхновение от Stretchbit и в голяма степен общото между компаниите ни е в:

  1. Желанието да намират решения в полза на голяма група хора и да ги насърчават в това да полагат грижа към себе си! Основното, на което смятаме, че е важно да се научим всички, и на което наблягаме и в нашата дейност.
  2. Стремежът към създаване на стойностни продукти/услуги за подобряване на физическото и психо-емоционално здраве на човека. В основата на тези две неща стоят корпоративните ценности, свързани със здравето и благополучието на клиентите.
  3. Холистичният подход и дигиталната терапия – съвременният и иновативен начин за превенция, цялостна грижа и развитие на човека. Ние смятаме, че бъдещето на всички ни е в това и е впечатляващо, че все повече млади хора се насочват в тази посока.

А на вас кое ви направи най-голямо впечатление?

Автор: Мариана Петрова
Кариерен консултант / HR мениджър / Медиатор
РМ програми

За РМ програми
Фирмата е с основен предмет на дейност провеждане корпоративни групово-динамични обучения за подобряване на психо-емоционално състояние на хората на работното място. Обученията са изцяло преживелищни, като помагат на всички участници да се справят с предизвикателните ситуации (непредвидени, кризисни, конфликтни) и състояния (на стрес, напрежение, неувереност и др.) в работния процес. Повишават вниманието, концентрацията и паметта им. Отключват спонтанността и креативността във всеки. Въздействат освобождаващо, релаксиращо и ободряващо. На екипно ниво обученията помагат за повече сплотеност, заедност и подобряване на комуникацията между хората.

Екипът на РМ програми също така работи в насока създаване на програми за личностно и духовно развитие, както и в провеждането на индивидуални консултации – кариерни и холистично-психологически.

Вижте повече в секция За Бизнеса и в Консултации

Вашият коментар

Затвори
Copy link
Powered by Social Snap