#INSPIRATIONFORBUSINESS #Newtrend

Вдъхновение от Newtrend

Newtrend е бутикова маркетингова агенция, чиято основна дейност е разработка на стратегии за бизнес развитие, оптимизация и персонализиране на продуктовото портфолио на компаниите. Те извършват цялостния процес по обслужване на маркетинга, който включва планиране на кампании, медия представяне, бранд мениджмънт, организация на събития, комуникация чрез социални мрежи, управление на рекламни бюджети и уеб функциониране. Агенцията определя дейността си, като 360 градусово маркетинг обслужване, основано на бизнес стратегията и бизнес визията на клиента. 

Клиентите на агенцията

Клиенти на агенцията са средно големи чуждестранни организации, а също и български компании, които искат да излязат на външния пазар. Общото между клиентите им е, че следват европейски бизнес модел на работа и аутсорсват маркетинга си на експерти в сферата. Стремежът на тези компании е да станат лидери в бранша си и да се отличат максимално от конкурентите си.

С голяма част от клиентите си агенцията има дългосрочни бизнес отношения, над 7 години. Тъй като съвместната им работата е на стратегическо маркетинг ниво, част от бизнес етиката на Newtrend е да не работят с клиенти от една и съща пазарна ниша. Това е и причината в дейността им на първо място да е стриктното спазване конфиденциалността на информацията, получена от клиента.

Екипът на Newtrend, основан на човешките отношения

Стриктност, упоритост и индивидуален подход личи в цялостната работа на бутиковата агенция. Сравнително малкият екип от 10 човека включва дизайнери, програмисти, криейтив отдел, маркетинг специалисти. Всички те са с повече от 8 години професионален опит. За тях екстремните ситуации и разнообразни казуси са ежедневие. Въз основа на професионализма и натрупания опит в тези динамични условия, екипът проявява гъвкавост и адаптивност към различни ситуации. Това проличава и в първите дни от извънредното положение. Въпреки първоначалния шок за всички, те много бързо успяват да се мобилизират и да продължат работата си нормално.

Споделят, че ръководството е много толерантно към това кой от къде и кога работи. Фирмена ценност е да се държи балансът между работа и семейството. Поради тази причина има много разбиране към необходимостта от хоум офис за всички в екипа. Освен това, през август и декември обичайно фирмената им политика е за работа от дома или от друго приятно място. Вярват, че в тези месеци е времето, в което хората трябва да се радват на живота и природата – море, планина, коледни базари и други подобни. Те знаят, че по този начин стават по-пълноценни и полезни за клиентите си, а също и по-мотивирани в работата си. В този смисъл инвестицията в дигитализация на бизнес процесите им е направена отдавна, за да могат да се възползват от привилегиите на гъвкавия работен режим. Дори след обявяването на извънредното положение в страната процесите в компанията не се променят съществено. Те прехвърлят работата си от вкъщи и са много щастливи, като оценяват спестеното времето за пътуване до офиса. Допълнителен бенефит от фирмата е и възможността всеки от екипа да си взема почивка през деня за каране на колело или разходка. 

Новите услуги вследствие на извънредното положение

Агенцията проявява гъвкавост и адаптивност, и в услугите към своите клиенти. Още в първите дни от изолацията, в променящите се пазарни условия, екипът на Newtrend създава три пакета в подкрепа на бизнеса. Целта им е да помогнат на клиентите си бързо да овладеят настъпващата криза и да продължат да работят. Първият пакет е наречен “Бърза помощ”. Идеята им с него е да съдействат на техните клиенти да пренаредят приоритетите си, продуктовото си портфолио, комуникационната си политика и стратегия за периода на възстановяване. Така, че максимално бързо да реагират в кризисната ситуация, за да я овладеят и минимизират загубите, и след това да се върнат към своите цели от началото на годината.

Друг пакет, който създават е “Преодоляване на мозъчни блокажи”. В момента на първоначален ступор, външен за фирмата човек, експертно да подкрепи бизнеса, за да продължи напред. Много фирми не знаят как да възстановят работата си в подобни ситуации и стоят замръзнали. Някои имат проблеми от бизнес естество, а други на продуктово и маркетинг ниво. Идеята тук е да помогнат на хората в тези компании да се успокоят, да се освободят от всички блокиращи мисли и да продължат дейността си.

Изготвят и трети маркетинг пакет, който се нарича “Управление на промяната”. Предназначен е за големи компании с много ресурси, сложни бюджети, и съответно с големи предизвикателства в променливи пазарни условия. При него фокусът на работа е с мениджърския екип, за да се анализа целият процес, да се направи преструктуриране и реорганизация на компанията или да се наемат нови експерти, които отговарят на бъдещите й цели. 

От Newtrend решават да дават възможност на компаниите да кандидатстват за тези пакети, а не ги пускат свободно за продажба. Те избират да работят само с тези клиенти, в които усещат истинска мотивация и желание за промяна.

Анализ на пазара от позицията на макетинг агенцията

Цялостният поглед и анализ на пазара от страна на агенцията при настъпване на извънредната ситуация е, че първата реакция на бизнеса е била да спре маркетинг кампаниите и проектите си. За радост малка част от клиентите им наистина спират действие на договорите за маркетингови услуги. Newtrend съветват в такива ситуации да се подхожда по-разумно и предлагат като по-доброто решение, да се пренасочат и преструктурират бюджетите на компаниите. В случай, че фирмите спрат да работят върху своето маркетинг представяне в условията на криза, те биха изостанали много от конкурентите си. Важно е да поддържат едно ниво на позициониране,от което клиентите им виждат, че все още съществуват на пазара. От Newtrend споделят също, че е много по-важно в тези ситуации компаниите да си зададат следните въпроси: “Какво променят новите условия за нас / бизнеса?”, “Какви са възможностите, които не сме използвали?”.

От тази гледна точка екипът на агенцията разглежда маркетинговата дейност, като добрата и задължителна инвестиция в бизнеса. Това е и следващият им съвет: “сега е моментът да се дигитализират бизнесите”. Някои компании се насочиха към фалит именно, поради липса на виртуално присъствие. Но, ако мислим градивно, дори в нормални за икономиката времена, дигитализацията е препоръчителна. Тя отваря още един пазар за продуктите и услугите на всяка фирма. По този начин може да се достигне до различни аудитории и до по-голям входящ паричен поток. Освен това интересът на онлайн аудитория се засилва от години, защото все повече хората ценят свободното си време и моментите, прекарани със семейството.

В заключение

Според Newtrend, дигитализацията е част от еволюцията на бизнеса, но както и в природата оцеляват и побеждават най-бързите и тези, които умеят да се адаптират най-добре. За всички останали, които не предприемат това действие, няма движение и придвижване напред, – изостават и накрая отпадат.

По този повод екипът на Newtrend създаде “Наръчник за дигитална трансформация”. Целта е да помогнат на повече хора информирано да вземат решение за промяна в посока дигитализация на техния бизнес. Наръчникът се разпространява БЕЗПЛАТНО и може да се свали от тук – https://lnkd.in/dYVcVyb

Вдъхновението за нас от интервюто с Newtrend

Вдъхновяващо е да разговаряме с толкова напредничави хора, които успяват да балансират успешно между личен и професионален живот. Ето и какво конкретно ние си взимаме от контакта си тях:

  1. Свободата да работиш в доверие и баланс, да се радваш на живота и да си ползотворен в работата си, да си в хармония с желанията и целите си, за своето благополучие и това на всички около теб.
  2. Грижата към себе си, към хората в екипа и към клиента, като основа за просперитет на бизнеса. Лоялността и стремежът към лидерство на пазара, но с човешки подход и проява на разбиране в бизнес взаимоотношения и тези на вътрешнофирмено ниво. 
  3. Печелившето бизнес поведение, основано на умението за адаптивност и проявата на гъвкавост в различни пазарни условия.

А вас с какво ви вдъхнови Newtrend?

Автор: Мариана Петрова
Кариерен консултант / HR мениджър / Медиатор
РМ програми

За РМ програми
Фирмата е с основен предмет на дейност провеждане корпоративни групово-динамични обучения за подобряване на психо-емоционално състояние на хората на работното място. Обученията са изцяло преживелищни, като помагат на всички участници да се справят с предизвикателните ситуации (непредвидени, кризисни, конфликтни) и състояния (на стрес, напрежение, неувереност и др.) в работния процес. Повишават вниманието, концентрацията и паметта им. Отключват спонтанността и креативността във всеки. Въздействат освобождаващо, релаксиращо и ободряващо. На екипно ниво обученията помагат за повече сплотеност, заедност и подобряване на комуникацията между хората.

Екипът на РМ програми също така работи в насока създаване на програми за личностно и духовно развитие, както и в провеждането на индивидуални консултации – кариерни и холистично-психологически.

Вижте повече в секция За Бизнеса и в Консултации

Вашият коментар

Затвори
Copy link
Powered by Social Snap