#INSPIRATIONFORBUSINESS #MonbatSped

Вдъхновение от Монбат Спед

Монбат Спед е българска компания, част от икономическа група Монбат. Основната дейност на фирмата е свързана с извършване на международен транспорт и спедиция на частични и цели товари. Стартира дейност преди 2 години с цел по-добър контрол и управление на транспортните средства на компаниите от групата. За радост на ръководството още през първата година дейността на Монбат Спед се развива с много добри резултати. За кратко време освен ангажираността по товарите на вътрешногрупово ниво, компанията започва да обслужва успешно пратки и на външни за групата клиенти. Бъдещите цели на фирмата са да увеличи този обем и да привлече още външни клиенти, които ценят доброто обслужване и сигурността в бизнес отношенията.

Бихме нарекли Монбат Спед клиентски ориентирана компания, с индивидуално отношение към всеки клиент. Фирмената мисия е свързана с това да създава дългосрочни взаимоотношения с клиенти и партньори, базирани на доверие и лоялност. Основните ценности, на които компанията държи и влага ежедневно в работния процес, са коректност, уважение и отговорност. Те са не само в основата на корпоративната култура, но и реална част от ежедневната работа и бизнес взаимоотношенията на Монбат Спед.

Екипът на Монбат Спед

Екипът на фирмата е сравнително малък – 7 човека в администрацията и 25 международни шофьора. Отличава се с това, че всички те са експерти средно с над 7 години професионален опит в сферата/областта и много обичат работата си. Те познават нуждите на клиента и работят с желание да им отговорят по най-добрия начин, разглеждайки всяка ситуация от различни гледни точки, за да са максимално полезни и ефективни. А какво по-хубаво от това да се работи с хора, които обичат работата си и извършват ежедневните си дейности с желание?!

Вниманието, което Монбат Спед отделя на клиентите, личи и в отношението към екипа. Управителят споделя, че в периода на изолация е поддържал личен контакт по телефон или онлайн с всеки човек от компанията. В тази ситуация той поставя като основен приоритет психо-емоционално здраве на хората, за което важна подкрепа оказва и неговата лична ангажираност към екипа.

Предизвикателствата пред Монбат Спед

От Монбат Спед споделят, че предвид предмета на дейност периодът на извънредно положение е повлиял значително на работата им – особено през месец март. Необходимо било изключително бързо да намерят решение на редица въпроси, свързани с физическото здраве на хората и процесите във фирмата. Част от предизвикателствата, които срещат са задължителната 14-дневна карантина на шофьорите и липсата на заместници; тяхната безопасност при следващи пътувания в чужбина; предоговаряне на лизингите на товарните автомобили и редица други. Успяват бързо да ги преодолеят и да предприемат необходимите действия. Съответно взети са всички предписани мерки за безопасност като: инструктажи, специални предпазни средства и препарати за дезинфекция на шофьорите; стриктно следене на изискванията и промените във всяка от страните, в които пътуват; възможност за работа от вкъщи за по-голямата част от администрацията. Така в рамките на две седмици работният процес се връща в относително нормален ритъм.

Изглежда въпреки трудностите и предизвикателните ситуации, пред които са били поставени в компанията, успяват да извлекат и позитиви. От Монбат Спед споделят, че именно в трудните моменти може да се провери коя компания е истински надеждна в услугите, които предлага, и на коя клиентите могат да разчитат истински. Екипът не е пропуснал възможността в рамките на този период да покаже своята стабилност и отговорност, а така и да привлече нови клиенти към своето портфолио.

Нашето мнение е, че изградено партньорство в такива времена, определено поставя основа за дългосрочни бизнес взаимоотношения. Когато една компания показва надеждност и дава сигурност, доверието и лоялността от страна на клиента се увеличава. В Монбат Спед добре знаят това и не пропускат да го покажат на клиентите си!

Ние сме много мотивирани след разговора си с тях и си взимаме следните вдъхновения:

1.     Да работиш това, което обичаш и в което гориш, е прекрасно. Хората, които го правят, познават усещането на удовлетвореност, имат желание и мотивация всеки ден да дават максимума от себе си. Това напълно съвпада с нашата идеология и поради тази причина в индивидуалните консултации, които провеждаме, помагаме на хората да намерят подходящата работа или да се почувстват по-добре на настоящата. Благодарим на Монбат Спед за потвърждението, че това е верният път.

2.     Отношения, в които основни ценности са отговорността, коректността и уважението, са най-чистите – както в личен така и в професионален план. Вярваме, че това е градивният начин за взаимодействие с околните.


А вас с какво ви вдъхнови Монбат Спед?

Автор: Мариана Петрова
Кариерен консултант / HR мениджър / Медиатор
РМ програми

За РМ програми
Фирмата е с основен предмет на дейност провеждане корпоративни групово-динамични обучения за подобряване на психо-емоционално състояние на хората на работното място. Обученията са изцяло преживелищни, като помагат на всички участници да се справят с предизвикателните ситуации (непредвидени, кризисни, конфликтни) и състояния (на стрес, напрежение, неувереност и др.) в работния процес. Повишават вниманието, концентрацията и паметта им. Отключват спонтанността и креативността във всеки. Въздействат освобождаващо, релаксиращо и ободряващо. На екипно ниво обученията помагат за повече сплотеност, заедност и подобряване на комуникацията между хората.

Екипът на РМ програми също така работи в насока създаване на програми за личностно и духовно развитие, както и в провеждането на индивидуални консултации – кариерни и холистично-психологически.

Вижте повече в секция За Бизнеса и в Консултации

This Post Has One Comment

  1. Bonjour, el blog tonelada est très réussi! Je te dis bravo! C’est du Beau boulot! 🙂

Вашият коментар

Затвори
Copy link
Powered by Social Snap