#inspirationforbusiness #ESCREO

Вдъхновение от ESCREO

Бихме нарекли ESCREO – иноватори в боята и по-доброто решение на old school дъските и флипчартове. Те са креативна компания с предприемчив дух, която създава “много повече от боя”. ESCREO наистина размиват границите в планирането, комуникацията, творчеството… не само в офиса, а и в дома. Дават посланието, че можеш да излезеш от рамките и да разгърнеш свободно себе си и идеите си. Основните им продукти са бои за писане върху стени и повърхности за офиса и дома, но както можете да се досетите, не се ограничават само с това и продължават да творят. 

За малкия си екип от шест души споделят, че са много различни помежду си, но това, което ги обединява е сходната философия за живота и предприемаческия начин на мислене. Това да имат стремежа да експериментират, да се учат и развиват и да търсят решения, а не да се оплакват от проблемите. 

Идеологията на ESCREO

Идеологията им е да събуждат любопитството в себе си и в другите около тях. С продуктите, които създават, помагат на хората да достигнат своя потенциал, като им позволяват да се изразяват свободно на стените, да работят по-продуктивно без да се чувстват ограничени от нещо в средата, която ги заобикаля. Вярват, че по този начин хората могат да бъдат фокусирани само върху разгръщането на своя потенциал.

Другото, от което се водят е желанието да рискуват и смелостта да грешат, защото смятат, че това е начинът да се учиш и развиваш. Със своите бои те окуражават другите да бъдат смели в действията си и да грешат, защото няма нищо непоправимо… 

Предизвикателствата за ESCREO в периода на Covid-19

В моментната предизвикателна ситуация, свързана с Covid-19, ESCREO също подхождат креативно. За обема на тяхната компания мерки като реорганизиране на работните процеси на са били необходими. Споделят, че още от самото начало екипът се активизира и мобилизира в генериране и реализиране на идеи за справяне със ситуацията. Най-основното, на което може да се каже, че залагат е адаптивността. Тъй като 90% от приходите им са от бизнесите (големите фирми), в създалата се ситуация те намаляват. Всички големи фирми преустановяват дейността си в офисите и хората започват да работят от вкъщи. ESCREO се фокусира върху предлагането на продукти за дома и разширяване на портфолиото си, за да оцелее фирмата финансово и не само. По този начин смятат, че могат да бъдат от полза на работещите и на учениците, които в периода съответно работят и учат от вкъщи. Предприемат действия в посоко засилване на онлайн маркетинга, по отношение на релевантните продукти. В същото време поддържат комуникация със другите си клиенти и проучват от какви продукти ще имат нужда когато се завърнат на работа в офисите. Експериментират и мислят какви нови продукти могат да създават.

По отношение на бюджетите, фирмата намалява всичките си разходи, събира всичките задължения на клиенти и прави намаление на заплати. Споделят, че имат предварително зададени граници, според които, ако направят по-малко от Х обороти, ще се наложи съкращение на заплатите на всички, като на създателите повече.

Позитивите, които откриват са в отварянето на нов сегмент, който разбира се им носи допълнителни приходи, и в създаването на нови продукти.

Грижа за психичното здраве в ESCREO

Като грижа за психичното здраве на всички, екипът отделя по 30 мин. за ден за stress relief практики, медитации, открити разговори и споделяния за притесненията на всеки. Стартират програма с преподавател по йога за развитие на творчеството и продуктивността, чрез медитации, визуализации и йога.

Ще ви споделим ние какво вдъхновение си взимаме от ESCREO: 

  1. Да си позволиш да излизаш от рамките и да твориш/създаваш извън тях е уникално усещане за свобода, спонтанност и липса на ограничения за възможностите ти. 
  2. В една от нашите онлайн програми за личностно развитие работим върху създаване на дневен режим, поддържане на лична практика за добро състояние и използване на позитивни утвърждения. А какво по-мотивиращо от това да напишеш режима си и стъпките в личната практика на стената, или стените в дома си и да изтриваш отметнатото. Както споделя един от клиентите на ESCREO: “Това да изтриваш с ръката си вече изпълнена задача, носи чувство на удовлетвореност”. Ние смятаме, че носи и усещането за “Аз мога”, “Аз действам”, “Аз се справих”. Да можеш да виждаш навсякъде по стените и утвържденията, с които работиш, със сигурност ще донесе напредък в личната ти работа.
  3. Изключително сме впечатлени и от начина, по който екипно са избрали да се справят с напрежението и стреса. Напълно резонира с нашите разбирания за поддържане на добро психо-емоционално състояние и се радваме безкрайно, че все повече хора са отворени към тези практики.

А вас какви ви вдъхнови от ESCREO?

Автор: Ралица Манова
Холистичен психолог и терапевт
РМ програми

За РМ програми
Фирмата е с основен предмет на дейност провеждане корпоративни групово-динамични обучения за подобряване на психо-емоционално състояние на хората на работното място. Обученията са изцяло преживелищни, като помагат на всички участници да се справят с предизвикателните ситуации (непредвидени, кризисни, конфликтни) и състояния (на стрес, напрежение, неувереност и др.) в работния процес. Повишават вниманието, концентрацията и паметта им. Отключват спонтанността и креативността във всеки. Въздействат освобождаващо, релаксиращо и ободряващо. На екипно ниво обученията помагат за повече сплотеност, заедност и подобряване на комуникацията между хората.

Екипът на РМ програми също така работи в насока създаване на програми за личностно и духовно развитие, както и в провеждането на индивидуални консултации – кариерни и холистично-психологически.

Вижте повече в секция За Бизнеса и в Консултации

Вашият коментар

Затвори
Copy link
Powered by Social Snap