Решението за добро психо-емоционално състояние

Едноседмична програма – инструмент за себепознание, поддържане на добро психо-емоционално и енергийно състояние

Периодът на изолация е предизвикателен за всички в различни аспекти. Той доведе до рязка промяна в ритъма на живот на много хора и оказа неблагоприятно влияние върху психо-емоционалното им състояние. Липсата на социални контакти, необходимостта от създаване на нови навици в ежедневието, реорганизация на дневната програма, балансът между работа от вкъщи и грижата за децата са само част от новостите, към които е нужно съзнанието ни да привикне.

Преди обаче съзнанието ни да успее да привикне към новия ритъм на живот, преминава през период на адаптация. Преминава и през страх от неизвестното, паника, стрес, тревожност, свъхчувствителност, може би дори депресия.

Много от активно работещите хора, по-екстровертни и свикнали на повече социални контакти, вероятно се чувстват като в затвор. За голяма част от този тип хора истинският ужас идва от идеята да останат насаме със себе си. Нещото, което ги зарежда е комуникацията и взаимодействието с другите, а липсата на такива води изживяване на истинска паника. Все по-силна става потребността от прекарване на време с приятели, участие в социални дейности и усещане за динамика. Повечето вероятно са надминали себе си по креативност и са измислили вече n на брой варианти за комуникация с другите, търсейки спасение…

От друга страна, някои хора от противоположния тип – по-интровертни и вглъбени в себе си, влизат в особено състояние на потиснатост и депресивност. За тях изолацията не е предизвикателство, а дори усещане, че “плуват в свои води”. Тези “води” обаче могат да се окажат твърде дълбоки. Изолацията ги кара да се вглеждат още по-дълбоко в себе си и да “плуват” към подводните течения на непреработените теми в подсъзнанието. Хората с по-крехка психика и липса на механизми за справяне, отключват състояния на депресивност и апатия, губят напълно желанието и умението си да взаимодействат социално. За тях е много важно да се заземят и да бъдат по-присъстващи тук и сега.

Във всеки случай балансът е най-доброто решение!

Как вярваме, че е възможно да се постигне?

Хората, които страдат от изолацията и липсата на динамичен и социален живот, могат да използват периода като възможност за обръщане навътре и повече грижа за вътрешния си свят. Ако променят нагласата си и погледнат на ситуацията, като един рестарт, за тях може да бъде период на пълноценна почивка и презареждане. Социалните контакти и комуникацията може да ги зареждат, но те същевременно и изтощават. Многото излишна и деградивна комуникация претоварва съзнанието.

За по-вглъбените хора, периодът също може да бъде благодатен. Ако съумеят да използват това обръщане навътре градивно, с цел израстване и свързване със себе си. Вместо да “затъват” от подводните течения на непреработените си теми, могат да “изплуват” на повърхността, целенасочено и осъзнато. Подходящо за тях е да потърсят възможности за себепознание и себеусършенстване, като индивидуални консултации и онлайн програми за личностно развитие.

Част от нашата идеология е, че всичко, през което преминаваме е опитност с потенциал за добро.

В тази връзка, бихме се радвали да помогнем на повече хора да извлекат доброто от настоящата ситуация.

Подготвихме едноседмична програма – инструмент за себепознание, поддържане на добро психо-емоционално и енергийно състояние, не само във времето на изолация, но и като цяло в ежедневието.

Макар периодът да е към края си (за което се надяваме), тази програма ще подейства обновяващо и ще даде тласък за едно ново начало.

Изтеглете програмата ТУК

Вярваме, че с наша подкрепа ще се почувствате по-пълноценно и хармонично.

Мариана Петрова

Вашият коментар

Затвори
Copy link
Powered by Social Snap