Чиста реч

Речта, която използваме има много мощна сила, също както мисълта ни! Много думи и изрази в речника ни имат негативен заряд, и ни въздействат неблагоприятно на енергийно ниво. В следствие, това се отразява на физическото и емоционалното ни тяло, и се проявява като блокаж или негативен отпечатък.

Ето списък с няколко думи, които е добре да ограничиш от речта си:

  1. Страхотно – Коренът е страх и насажда в подсъзнанието страхове.
  2. Ужасно – Отново носи енергията на страх и ужас. На подсъзнателно ниво предизвиква паника и отключва тревожност.
  3. Трябва – това е една от най-лошите думи, които можеш да използваш. Думата „Трябва” веднага изпраща към мозъка ти сигнал, че това, което „трябва” да направиш е задължително. А това те кара да чувстваш досада и раздразнение. Замени „трябва” с „искам” и ще видиш колко по-лесно ще стане всичко.
  4. Проблеми – тази дума носи много негативна енергия. Опитай се да я избягваш, особено когато проблемите ти са наистина сериозни. Тя може да привлече повече трудности. Можеш да я замениш с предизвикателства.
  5. Мразя – това е най-негативната дума с изключително мощен лош заряд. Омразата е много деградивно чувство, което буквално ни разяжда отвътре. Използването на думата “мразя” дори за безобидни неща като храна, определени ситуации, активира разрушителната сила на това чувство. Винаги може да се замени с “не харесвам”.
  6. Извинявай – много често използваме тази дума, особено като вежлив израз във всякакви ежедневни ситуации. Но нейният корен е “вина” и всеки път щом я изречем, ние насаждаме вина у себе си и блокираме важни енергийни центрове. Замени я с “прощавай” или “съжалявам”.

! Ограничи и думите: не; не мога; никога; бедност; безнадеждност; ад; умора; лош късмет.

! Ограничи също критичните думи, които спонтанно използваш за себе си, като: много съм смотан, колко съм глупав, много съм зле, супер тъп съм и т.н.

! Ограничи и злословенето към другите! Когато обсъждаме другите негативно акумулираме много негатива енергия, което изпращаме не само към тях, но и към себе си и създаваме енергийни замърсявания.

! Говори спокойно и благо! Не влизай в спорове и не използвай обидни думи!

Постарай се да осъзнаваш речта си и да заменяш негативните думи преди да си ги изрекъл. Много скоро ще отпаднат от речника ти съвсем естествено.

РМ

Затвори
Copy link
Powered by Social Snap