Рагръщане потенциала на детето

Ние вярваме, че всеки човек е уникален и разполага с множество вътрешни ресурси, които му помагат да върви пътя си и да реализира личността си по най-градивния и светъл начин. Тези вътрешни ресурси са неговият инструментариум в сътворяването на собствените му личност и живот.

Избрахме да съдействаме по пътя към откриването, опознаването и свързването с този инструментариум, или иначе казано – с необикновената вътрешна сила, спомагайки нейното проявление. Или, може би, бяхме избрани. Когато започнеш да създаваш нещо от цялото си сърце и то те води, а не ти него… изглежда изборът е направен на друго ниво.

Вярвайки в това, приемаме всичко, което създаваме като наша мисия. Отнасяме към нея толкова отговорно, колкото е вдъхновението, любовта и вярата ни във всичко, което създаваме.

Какво всъщност правим ли?

Знаем, че възрастните работим върху себе си и търси различни подходи в това да се свързваме с непознатия ни вътрешен свят; да отработваме травми и блокажи; да разбираме и управляваме емоциите и чувствата си и какво ли още не….

Ами, ако детето от мъничко, активни бива насочвано да развива необходимите му качества и да преодолява деградивните модели, то ще расте, като много по-пълноценен възрастен. Ако от малко е учено да познава и разбира себе си, ще бъде много по-балансиран и уравновесен възрастен. Ако е научено да управлява чувствата, емоциите и реакциите си, ще бъде много по-хармоничен възрастен. Ако родителят познава добре детето си и всичките динамики у него, ще бъде много по-спокоен и ефективен в отглеждането и възпитанието му.

Ако съберем всичко това в едно и помогнем на детето да се свърже с целия блясък на светлината, която носи, то никога няма да спира да блести. Ще увеличава светлината си и ще я споделя с другите.

Всички тези “Ако”, ние превърнахме в “Да бъде”. Нашите програми и целите им носят именно силата “Да бъдеш” най-светлото, на което си способен.

Много деца вече се свързват със светлината в себе си и я разгръщат свободно и уверено. Много родители се чувстват вдъхновени и окрилени да бъдат част от засияването на децата им.

Родителите?

Включвайки се в програмата, вие родители, е важно да имате осъзнаването, че ще имате много активна работа върху себе си на първо място и след това върху детето.

! Възможно е да се наложи коренно да промените методите си на възпитание; подхода към детето, начина на общуване с него; начина на живот дори…

! Важно е да разберете, че от вас се изисква много сериозна лична дисциплина по отношение отглеждането и възпитанието на детето. Това ще рече да спазвате насоките, дадени Ви в програмата, дори това да Ви коства много личен дискомфорт и усилия.

! Важно е да вярвате, че висшата форма на любов към детето е това, понякога да изглежда все едно не го обичате (според масовите ни схващания за проява на любов, които често са погрешни).

! Важно е да разбирате, че програмата няма да даде желаните резултати, ако не бъдете упорити в следването й.

! Важно е да знаете и, че ние разбираме колко отговорна и предизвикателна задача е да си родител и Ви насърчаваме да бъдете любящи и приемащи към себе си. Да давате любов на себе си, дори повече, отколкото на децата си, е достатъчно за да им дадете най-ценния пример и урок в живота.*

*Защото проявяването на любов към себе си е висшата форма на любов и свързаност с цялата Вселена. Тя няма нищо общо с егоизъм и задоволяване на неосъзнати желания и копнежи. Тя е грижа, отдаденост, пълнота, дисциплина, добродетелност, избор на щастие и още много.

А децата?

Те носят мъдростта и връзката с тази любов. За тях тя е по-ясна, отколкото за нас. За тях висшите цели на съществуването ни са по-естествени, отколкото предполагаме.

Ние не зараждаме искрата в тях, ние се стремим да я поддържаме жива и да й помагаме да се увеличава, вместо да угасне.

Позволете им да Ви водят и се научете да бъдете техните спътници.
Ето как: https://bit.ly/2EbfoEQ

Вашият коментар

Затвори
Share via